ASOCIATIA CULTURALA TONIC PRODUCTIONS

,, CÂND OAMENII NU POT ZAMBI, DĂRUIEȘTE-LE TU UN ZAMBET!”

actiuni sociale

Un mic dar pentru un scolar

Situația școlară din țară a fost grav afectată de pandemia de coronavirus, asta pentru că elevii au fost nevoiți să urmeze cursurile pe platformele online. Cu toate că „sună” modern, deoarece tehnologia a avansat, în România lucrurile merg cu încetinitorul. Extrem de multe familii se află în imposibilitatea de a le achiziționa dispozitivele necesare copiilor pentru a lua parte la ore în mediul online.

În județul Calarasi ne confruntăm, bineînțeles, cu aceeași tristă problemă, iar deși sunt elevi care învață foarte bine, în această perioadă bariera le este pusă chiar de către situația materială precară. Mulți dintre ei cer temele sau cursurile de la colegii care pot participa, pe când alții și-au „îngheţat” anul școlar de când acestea s-au închis oficial la data de 11 martie a.c.

Însă, din fericire, există şi persoane inimioase care vor veni mereu în ajutorul celor în nevoi, iar unul dintre aceştia este domnul Horia Balasoiu ,patronul firmei REGO COM din capitala un om cu suflet mare care cand a aflat despre aceste neajunsuri nu a stat cu mainile in san si a dispus achizitionare produselor si distribuirea lor catre cei care au adevarata nevoie de ele .

„La ultima acțiune am fost în Aprozi care este un sat ce aparține orașului Budești din județul Călărași, unde sunt câteva căsuțe adunate și acolo am găsit câteva familii cu mulți copii sărmani. Eu mai făcusem o livrare de alimente acolo și la cea de-a patra livrare au spus că au nevoie și de calculator, laptop, tabletă sau telefoane ca să învețe. Unul dintre copii, care este un elev de nota 10, are numai note mari, mergea la locul de muncă al tatălui , undeva la un siloz, la o fermă, unde avea acces la un calculator al unui angajat de acolo și își făcea temele.

Presedintele ACTP domnul Florian Bucur ne-a mai povestit faptul că nu doar cei din orașul Calarasi donează, ci de curând o femeie din București s-a deplasat în județul Calarasi pentru a le oferi tablete si telefoane celor ce au nevoie în această perioadă: „A venit cu mașina direct din capitala, cand a aflat de acțiunile acestea de pe pagina de Facebook a asociatiei .”

Tot presedintele ACTP ne-a asigurat ca vor continua astfel de actiunii si ca in prezent mai sunt in derulare 2 campanii de ajutorare a persoanelor nevoiase in care va asteptam alaturi de noi pentru a putea sa rezolvam cat mai multe solicitari sosite pe adresa de mail a asociatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *