ASOCIATIA CULTURALA TONIC PRODUCTIONS

,, CÂND OAMENII NU POT ZAMBI, DĂRUIEȘTE-LE TU UN ZAMBET!”

Actualitate

Steaua București aniversează 29 de ani de la câștigarea Supercupei Europei

123

Clubul de fotbal Steaua București aniversează, miercuri, împlinirea a 29 de ani de la câștigarea Supercupei Europei, trofeu obținut în 24 februarie 1987 după victoria cu 1-0 în fața deținătoarei Cupei Cupelor de la acea dată, formația Dinamo Kiev.

 

„Ziua de 24 februarie reprezintă, la fel ca și cea de 7 mai, o dată istorică pentru campioana României. Este ziua în care marea echipă a Stelei își desăvârșea opera de dominare a fotbalului continental și adăuga în palmares, pe lângă Cupa Campionilor Europeni, și Supercupa Europei, cucerită la Monaco, împotriva celor de la Dinamo Kiev, într-o partidă câștigată cu 1-0. Reușita roș-albaștrilor i-a aparținut lui Gheorghe Hagi, care a înscris în minutul 44, din lovitură liberă. Pentru aceste două mari realizări la nivel fotbalistic, uriașii fotbaliști care au îmbrăcat tricoul Stelei în acei ani vor avea parte întotdeauna de respectul și dragostea tuturor celor care poartă culorile roș-albastre în suflet”, se menționează pe site-ul oficial al FC Steaua.

Deținătoare Cupei Campionilor Europeni, Steaua, condusă de antrenorul Anghel Iordănescu alinia la 24 februarie 1987, pe stadionul „Louis II” din Monte Carlo, următorul unsprezece: Stângaciu — Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu — Bălan, T. Stoica, Boloni, Hagi (Balint, 84) — Lăcătuș (Majearu, 89), Pițurcă.

steaua1

Sursa:AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *