ASOCIATIA CULTURALA TONIC PRODUCTIONS

,, CÂND OAMENII NU POT ZAMBI, DĂRUIEȘTE-LE TU UN ZAMBET!”

Actualitate

Se cere DEMISIA secretarului municipiului Hunedoara

Instituția Prefectului a criticat modul de întocmire a proiectelor de hotărâri care sunt dezbătute și votate în Consiliul Local Hunedoara.

spiridon-794x533

Pantelimon Spiridon, director al Direcției Juridice din cadrul Primăriei Hunedoara, îndeplinește cu caracter temporar funcția de secretar al municipiului Hunedoara după pensionarea lui Aurel Rață Bugnariu. Sub directa sa coordonare, au fost până acum întocmite toate proiectele de hotărâre.

Instituția Prefectului a subliniat printr-o adresă superficialitatea cu care sunt motivate proiectele.

„Supunem atenției necesitatea verificării cu seriozitate a actelor premergătoare adoptării hotărârilor și a motivării corespunzătoare a acestora, atât în fapt cât și în drept, cu motivarea pe legislația specială în materia reglementată, întrucât s-a constatat că o mare parte din hotărâri nu sunt motivate corespunzător în fapt și în drept, unele dintre acestea sunt motivate pe acte normative ce nu mai sunt în vigoare, iar altele nu sunt motivate corespunzător pe legislația specială în materie care reglementează obiectul hotărârii supusă dezbaterii consiliului local, nerespectându-se tehnica legislativă de redactare a acestora, deși s-a atras atenția de mai multe ori, atât în scris cât și telefonic asupra respectării acestor aspecte”, se arată în adresa Instituției Prefectului.

Cu toate observațiile specialiștilor din Prefectură, aparatul tehnic din subordinea lui Pantelimon Spiridon continuă să facă greșeli după greșeli. Cea mai recentă gogonată este hotărârea prin care s-a alocat suma de 10.000 de lei pentru achiziția de rechizite școlare pentru elevi. Consiliul Local a fost obligat să revină asupra hotărârii după ce s-a constatat că banii au fost alocați nelegal și elevilor care nu se încadrau în prevederile legale.

În plus, se pare că angajații de la Direcția Juridică au refuzat să redacteze proiectul de hotărâre inițiat de 7 consilieri locali, proiect care prevedea alocarea a aproximativ 200.000 de lei pentru plata normei de hrană a polițiștilor locali invocând că acesta trebuie redactat de inițiatori.

În acest context, la ședința ordinară de vineri, viceprimarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, i-a cerut lui Pantelimon Spiridon să-și prezinte demisia, arătând că atitudinea sa este o dovadă de rea-voință. Secretarul municipiului Hunedoara a refuzat acest lucru, dar a continuat să gafeze. Următorul pasaj este grăitor și arată exact nivelul la care se face administrație locală în Hunedoara.

„P. Spiridon: Cine este PENTRU? Un singur vot. Titlul hotărârii a picat. Trecem la votul pe articole.” (moment în care sala a izbucnit în râs).Se știe că, potrivit procedurii, dacă titlul hotărârii nu întrunește voturile necesare, proiectul este respins din start.

sursa:Hunedoara Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *