ASOCIATIA CULTURALA TONIC PRODUCTIONS

,, CÂND OAMENII NU POT ZAMBI, DĂRUIEȘTE-LE TU UN ZAMBET!”

Actualitate

OMS, „încrezătoare” în Jocuri Olimpice sigure în ciuda epidemiei virusului Zika

PPS

Directoarea generală a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Margaret Chan, s-a declarat „încrezătoare”, marți, în faptul că Brazilia ar putea găzdui Jocurile Olimpice în deplină siguranță, în ciuda epidemiei virusului Zika, informează AFP.

Margaret Chan, sosită marți în Brazilia pentru o vizită de 48 de ore, în cursul căreia va vizita și orașul Recife (nord), a avertizat că lupta împotriva epidemiei care se extinde în America latină, va fi „un drum lung”.

Reprezentanta OMS a salutat eforturile depuse de guvernul brazilian, țara cea mai afectată de epidemie, în coordonare cu diverse organisme internaționale, între care OMS și Comitetul Internațional Olimpic (CIO), pentru a eradica sursa de răspândire a virusului, țânțarii, cu mai puțin de șase luni înaintea loviturii de începere a Jocurilor Olimpice, pe 5 august.

„Trebuie să facem tot posibilul pentru ca oamenii care vin aici, vizitatori, participanți sau sportivi, să obțină protecția maximă de care au nevoie. Și sunt convinsă că guvernul poate să facă acest lucru”, a afirmat Margaret Chan după o întâlnire cu președinta Braziliei, Dilma Rousseff.

Brazilia numără deja peste 1 milion și jumătate de cazuri de virus Zika din 2015, iar OMS se așteaptă la o propagare „explozivă” pe continentul american, cu 3-4 milioane de cazuri în acest an.

După aproape 70 de ani de la descoperirea virsului Zika la o maimuță din Uganda, nu există vaccin, nici tratament specific sau un test de diagnostic rapid

Sursa: .AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *