ASOCIATIA CULTURALA TONIC PRODUCTIONS

,, CÂND OAMENII NU POT ZAMBI, DĂRUIEȘTE-LE TU UN ZAMBET!”

Actualitate

Fotbal: Marius Lăcătuș – Nu cred că vreo echipă românească va mai câștiga vreodată un trofeu european

imageResize

Fostul fotbalist Marius Lăcătuș a declarat, marți seara, la finalul festivității organizate de CSA Steaua cu ocazia aniversării a 30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor, că nu crede că vreo echipă românească va mai câștiga vreodată un trofeu european.

”Au trecut cam repede acești 30 de ani, îmbătrânim. Important e că suntem sănătoși și că avem ocazia să ne reîntâlnim la aceste aniversări. Eroi e mult spus că suntem. Am făcut exact ceea ce trebuia în 1986. Am avut o echipă bună și vom rămâne în istorie cu rezultatele obținute atunci. Nu cred că vreo echipă românească va mai avea posibilitatea vreodată să câștige un trofeu european, mai ales că formațiile din străinătate pot avea în lot jucători străini de valoare ridicată. Va fi foarte greu. Cu atât mai puțin Steaua”, a spus Lăcătuș.

Prezent la eveniment, fostul atacant Gavril Balint a declarat că data de 7 mai este ”zi națională” pentru fotbalul românesc și pentru fanii echipei Steaua. ”Iată că au trecut 30 de ani. Sunt mulți, dar dacă ne reamintim acele momente frumoase parcă ar fi fost ieri. Pentru fotbalul românesc și pentru fanii Stelei 7 mai este într-adevăr o zi națională. Din partea clubului Steaua nu am primit nicio propunere legat de aniversarea a 30 de ani. Eu am spus că sunt deschis la orice propunere”, a adăugat Balint.

Miodrag Belodedici a declarat că ar fi fost o aniversare mai frumoasă dacă Steaua câștiga titlul de campioană la 30 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni. ”Sunt foarte, foarte fericit că sunt aici. Au trecut mulți ani, dar a fost frumos. E o plăcere să mă uit la trofeul Ligii Campionilor chiar și acum. Ar fi fost frumos să câștige și Steaua campionatul anul acesta. Dar noi suntem viteji și numai vitejii își recunosc înfrângerea, domnii mai greu. Astra a jucat un fotbal foarte frumos, cel mai frumos, are niște jucători extraordinari. A fost mai greu pentru cei de la Steaua anul acesta, nu știu ce s-a întâmplat. Au fost aproape totuși. Noi nici când am câștigat Cupa Campionilor nu am sărbătorit așa cum au sărbătorit cei de la Astra titlul. Asta pentru că nu erau nici așa de mulți spectatori români la Sevilla”, a precizat Belodedici.

Jucătorii, antrenorii și tehnicienii echipei de fotbal Steaua din 1986 au fost sărbătoriți, marți seara, la aniversarea a 30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni în cadrul unei festivități organizate de Clubul Sportiv al Armatei la Cercul Militar Național din Capitală.

Helmuth Duckadam, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Ilie Bărbulescu, Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu, Marius Lăcătu?, Anghel Iordănescu, Marin Radu II, Anton Weissenbacher, Tudorel Stoica și Emeric Ienei au primit din partea Clubului Sportiv al Armatei Steaua câte o diplomă de excelență și un trofeu replică a Cupei Campionilor Europeni.

De la festivitate au lipsit foștii jucători Victor Pițurcă, Ștefan Iovan și Dumitru Stângaciu, toți aflați în străinătate la echipele pe care le antrenează.

SURSA:AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *