ASOCIATIA CULTURALA TONIC PRODUCTIONS

,, CÂND OAMENII NU POT ZAMBI, DĂRUIEȘTE-LE TU UN ZAMBET!”

Actualitate

Fotbal: Beckenbauer, vizat de ancheta privind atribuirea CM 2006, renunță la postul de consultant tv

BEKEN

Legendarul fotbalist german Franz Beckenbauer, vizat de ancheta privind atribuirea dubioasă a Cupei Mondiale 2006 Germaniei, a anunțat că renunță la rolul de consultant pentru postul de televiziune Sky, informează AFP.

Supranumit „Der Kaiser” (Împăratul), fostul căpitan și selecționer al Germaniei a îndeplinit acest rol pentru ultima oară miercuri seara, cu ocazia meciului dintre Bayern Munchen și Juventus Torino (4-2), din manșa secundă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, competiție pentru care Sky deține drepturile de difuzare pe teritoriul Germaniei.

„Acum am 70 de ani, sunt de 50 de ani pe scena fotbalului, ca jucător, antrenor sau responsabil și, după o perioadă atât de lungă, vreau să-mi acord o pauză”, a precizat Beckenbauer într-un comunicat.

„După turbulențele din ultimele luni și, în special, un eveniment tragic de ordin privat, dorința lui Franz Beckenbauer este de a beneficia de mai mult timp pentru el și familia sa”, a explicat, între altele, postul Sky.

Franz Beckenbauer se află în centrul afacerii privind atribuirea CM 2006, în calitate de președinte al comitetului de organizare a turneului final găzduit de Germania. Unul dintre apropiații săi, Wolfgang Niersbach, a fost constrâns să demisioneze de la conducerea Federației germane de fotbal (DFB) în urma acestui scandal.

Un raport al experților dat publicității pe 4 martie a subliniat că nu s-a găsit „nicio dovadă de cumpărare de voturi” în cadrul atribuirii Cupei Mondiale din 2006 Germaniei, însă nici nu poate să o excludă.

Unul dintre fiii lui Franz Beckenbauer, Stephan, fost fotbalist la rândul său, a încetat din viață în vara anului trecut, la vârsta de 46 ani, în urma unei tumori cerebrale.

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *