ASOCIATIA CULTURALA TONIC PRODUCTIONS

,, CÂND OAMENII NU POT ZAMBI, DĂRUIEȘTE-LE TU UN ZAMBET!”

Actualitate

EXCLUSIV! Toți românii vor primi BANI ! Decizia e la Parlament!

11694995_10200706345179021_5163352704490106518_n

UNPR a depus în urmă cu câteva minute la Senat un proiect de lege,care îi aparține senatorului Constantin Popa privind acordarea celei de-a 13-a pensii.

Acest proiect cu privire la cea de-a 13-a pensie, a fost  propus de domnul senator CONSTANTIN POPA  impreuna cu senatorul Haralambie Vochitoiu colegilor din  UNPR‬, si  a primit sustinerea lor. Aceasta propunere legislativa se afla la ‪‎Senat‬. Sper ca initiativa mea sa fie impartasita de cat mai multi colegi parlamentari si astept ca in urma dezbaterilor pe acest subiect sa gasim cea mai buna forma de ajutor a batranilor din tara noastra.

unpr

Iată ce prevede proiectul legislativ:
ART. 93
(1) A 13-a pensie se acordă anual, la cerere, persoanelor care au un drept de pensie sub nivelul salariului mediu brut pe economie și nu realizează alte venituri.
(2) A 13-a pensie se stabilește la nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată pentru toate persoanele îndreptățite care primesc o pensie mai mică sau egală cu cuantumul acestuia.
(3) Pentru persoanele care primesc o pensie în cuantum mai mare decât salariul minim brut pe țară garantat în plată, și până la nivelul salariului mediu brut pe economie, inclusiv, cuantumul celei de a 13-a pensii se stabilește la nivelul a jumătate din salariul minim brut pe țară garantat în plată.”
„Având în vedere, pe de altă parte și constrângerile bugetare, propunem acordarea celei de a 13 – a pensii, în mod diferențiat, numai persoanelor cu o pensie sub nivelul salariului mediu brut pe economie. Propunem ca, pentru persoanele cu o pensie mai mică sau egală cu salariul minim brut pe țară garantat în plată, cea de a 13 – a pensie să fie echivalentă cu cuantumul acestuia, iar pentru persoanele care primesc o pensie în cuantum mai mare decât salariul minim brut pe țară garantat în plată, și până la salariul mediu brut, inclusiv, cuantumul celei de a 13 – a pensii se stabilește la nivelul a jumătate din salariul minim brut pe țară garantat în plată”, ne-a declarat inițiatorul legii domnul senator Constantin Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *