ASOCIATIA CULTURALA TONIC PRODUCTIONS

,, CÂND OAMENII NU POT ZAMBI, DĂRUIEȘTE-LE TU UN ZAMBET!”

Actualitate

Enel: Alimentarea cu electricitate este întreruptă în 53 de localități

imageResize

Alimentarea cu energie electrică este întreruptă în 53 de localități din zonele aprovizionate de Enel Muntenia Sud și Enel Dobrogea, în urma avariilor la rețea cauzate de viscol, potrivit unor comunicate ale celor două societăți de distribuție remise, luni, AGERPRES.

Astfel, din cauza condițiilor meteo deosebite, a viscolului și căderilor masive de zăpadă (Cod Portocaliu în zilele de 16 — 17 ianuarie, Cod Galben în continuare), au fost afectate rețelele electrice din raza de activitate a societății Enel Distribuție Muntenia, anunță compania.

Luni, la ora 6,00 mai exista o linie de înaltă tensiune nealimentată în zona Ilfov, datorită unui conductor rupt de viscol. În București existau o serie de deranjamente punctuale pe joasă tensiune pentru remedierea cărora se intervine. În județul Ilfov a mai rămas o singură linie de medie tensiune afectată, precum și 22 de posturi de transformare, fiind nealimentată cu energie electrică o singură localitate (Jilava), comparativ cu trei, duminică la ora 20,00.

Totodată, în județul Giurgiu sunt 6 linii electrice aeriene de medie tensiune nealimentate total și alte trei parțial, precum și 80 posturi de transformare, fiind afectate trei de localități (Slobozia, Prundu, Hotarele).

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condițiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparți și conductori rupți, stâlpi rupți, zăpadă depusă pe elemente de rețea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului și se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate).

‘În pofida condițiilor meteo severe, cu rafale de vânt și a condițiilor de circulație rutieră dificile, a drumurilor blocate si a lipsei vizibilitații în teren (câmp) sub 50 de metri, echipele Enel Distribuție Muntenia și ale contractorilor lucrează neîntrerupt, pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. Colaborăm cu autoritățile locale, cu care păstrăm un contact permanent și care sprijină intervenția echipelor Enel’, afirmă oficialii companiei.

De asemenea, marți dimineață la ora 8:00, în județul Constanța erau nealimentate în total 15 linii electrice aeriene de medie tensiune, 6 linii electrice aeriene de medie tensiune, parțial, precum și 320 posturi de transformare, fiind afectate 27 localități (Topalu, Tichilești, Horia, Saraiu, Dulgheru, Stejaru, Cogealac, Nuntați, Tariverde, Fântânele, Sinoe, Istria, Răzoare , Lipnița, Cuigiuc, Gorun, Ostrov, Galița, Gârlița, Esechioi, Carvăn, Topraisar, Cumpana,Hârșova, Valu lui Traian și Lazu), iar în municipiul Constanța sunt nealimentate cartierele Palas și I.C.Brătianu.

În județul Tulcea, toate localitățile sunt alimentate cu energie electrică. În schimb, în județul Călărași erau nealimentate total 9 linii electrice aeriene de medie tensiune, 20 linii electrice aeriene de medie tensiune, parțial, precum și 280 de posturi de transformare, fiind afectate 15 localități (Sohatu, Frumușani, Coconi, Lupsanu, Cuza Vodă, Sărulești, Dragalina, Ciocănești, Dorobanțu, Bosneagu, Grădiștea, Borcea, Ileana,Ștefan Vodă, Pelinu).

În județul Ialomița erau nealimentate total o linie electrică aerienă de medie tensiune, 5 linii electrice aeriene de medie tensiune, parțial, precum și 53 posturi de transformare, fiind afectate 7 localități (Mărculești, Ograda, Gimbasani, Sărățeni, Pitișteanu, Orezu, Piersica).

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condițiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparți și conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de rețea, galopaj al conductoarelor ca urmare a vântului extrem de puternic (conductoarele se apropie din cauza vântului și se produce arc electric, ceea ce conduce la întreruperea furnizării de electricitate), precizează reprezentanții Enel.

Sursa:AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *