Cursuri suspendate luni în unitățile de învățământ preuniversitar din București și din mai multe județe

Cursuri suspendate luni în unitățile de învățământ preuniversitar din București și din mai multe județe

imageResize (1)

UPDATE ORA 19.45 Consiliul prefectural Vaslui a decis suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ din mediul rural din județ din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a anunțat duminică MENCȘ pe pagina de Facebook.

Potrivit MENCȘ, cursurile vor fi suspendate luni din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile în toate unitățile de învățământ din municipiul București și din județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Buzău, Tulcea și Vrancea, și parțial în alte 8 județe.

Județele în care cursurile sunt suspendate parțial sunt: Brăila (școlile din mediul rural și din orașele Făurei, Ianca și Însurăței), Galați (toate unitățile de învățământ din mediul rural), Constanța (toate unitățile de învățământ din județ, cu excepția celor din municipiile Constanța, Medgidia și Mangalia), Olt (27 de unități de învățământ), Dâmbovița (15 unități de învățământ), Argeș (5 unități de învățământ), Alba (o unitate de învățământ), Vaslui (în mediul rural).


UPDATE ORA 19.24 MENCȘ: Cursuri suspendate total luni în București și în 7 județe; în alte 7 județe — doar parțial

Cursurile vor fi suspendate luni din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile în toate unitățile de învățământ din municipiul București și din județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Buzău, Tulcea și Vrancea, și parțial în alte 7 județe, informează MENCȘ pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, județele în care cursurile sunt suspendate parțial sunt: Brăila (școlile din mediul rural și din orașele Făurei, Ianca și Însurăței), Galați (toate unitățile de învățământ din mediul rural), Constanța (toate unitățile de învățământ din județ, cu excepția celor din municipiile Constanța, Medgidia și Mangalia), Olt (27 de unități de învățământ), Dâmbovița (15 unități de învățământ), Argeș (5 unități de învățământ), Alba (o unitate de învățământ).

MENCȘ precizează că suspendarea cursurilor va fi urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare până la sfârșitul semestrului, respectiv a anului școlar.

„Aceste măsuri se stabilesc prin decizie a Consiliului de administrație al unității de învățământ”, arată sursa citată.


UPDATE ORA 17.44 Cursurile vor fi suspendate luni în București și 7 județe; în alte 6 județe se vor desfășura parțial

Cursurile din învățământul preuniversitar vor fi suspendate luni în Capitală și în județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Buzău, Vrancea și Tulcea, iar în județele Alba, Brăila, Dâmbovița, Galați, Constanța și Olt orele se vor desfășura parțial.

Ministerul Educației a solicitat inspectoratelor școlare județene informarea la timp a părinților, elevilor și cadrelor didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispoziție, cu privire la decizia de suspendare a cursurilor.

Este posibil ca în cursul zilei de duminică și alte județe să ia decizia suspendării cursurilor din cauza vremii.

Suspendarea cursurilor este urmată, potrivit reglementărilor legale, de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare până la finalul semestrului sau anului școlar în curs, a declarat duminică pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MENCȘ, Mirabela Amarandei.

Ea a precizat că măsurile de recuperare vor fi stabilite de consiliile de administrație ale unităților de învățământ.

În ceea ce privește cursurile universitare din zonele afectate de ninsori și viscol, reprezentanții MENCȘ au luat legătura cu rectorii instituțiilor de învățământ superior din orașele aflate sub cod portocaliu. Reprezentanții instituțiilor universitare au decis ca desfășurarea cursurilor și a examenelor să nu fie afectată, precizează ministerul.

În situația în care studenții nu vor reuși să susțină evaluările din cadrul sesiunii curente, acestea vor putea fi reprogramate la nivelul fiecărei universități în parte.


UPDATE ORA 15.36 MENCȘ: Cursurile vor fi suspendate luni și în județul Vrancea

Cursurile din învățământul preunivesitar vor fi suspendate luni și în județul Vrancea, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Mirabela Amarandei.

Potrivit MENCȘ, cursurile din învățământul preuniversitar vor fi suspendate luni în Capitală și în județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Buzău și Tulcea.

În județele Brăila, Dâmbovița și Olt, orele de curs se vor desfășura parțial.

Este posibil ca în cursul zilei de duminică și alte județe să ia decizia suspendării cursurilor din cauza vremii.


UPDATE ORA 15.13 MENCȘ: Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare


UPDATE ORA 14.24 Cursurile vor fi întrerupte luni în București și în 6 județe

Colegiile prefecturale din municipiul București și județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Buzău și Tulcea au decis suspendarea cursurilor din toate unitățile de învățământ de pe raza județelor, iar la Brăila autoritățile au hotărât suspendarea orelor în mediul rural și în orașele Făurei, Ianca și Însurăței, informează duminică MENCȘ pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, în municipiul Brăila, cursurile se vor derula normal.

Este posibil ca în cursul zilei de duminică și alte județe să ia decizia suspendării cursurilor din cauza vremii.

În ceea ce privește cursurile universitare, reprezentanții MENCȘ au luat legătura cu rectorii instituțiilor de învățământ superior din orașele aflate sub cod portocaliu, iar aceștia au decis ca desfășurarea cursurilor și a examenelor să nu fie afectată.

„În situația în care studenții nu vor reuși să susțină evaluările din cadrul sesiunii, acestea vor putea fi reprogramate la nivelul fiecărei universități în parte”, mai afirmă aceeași sursă.


UPDATE ORA 13.19 MENCȘ: Cursurile vor fi suspendate luni și în județul Giurgiu

Autoritățile locale au decis suspendarea orelor de curs luni, în Capitală și în Ilfov, Ialomița, Călărași și Giurgiu, însă mai multe județe ar putea să ia aceeași decizie în cursul zilei de duminică.

„Colegiul prefectural al județului Giurgiu a luat decizia suspendării cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar de pe raza județului pentru ziua de luni. Până în acest moment, autoritățile locale au decis suspendarea orelor de curs de mâine, în Capitală și în județele Ilfov, Ialomița, Călărași și Giurgiu”, arată MENCȘ într-un comunicat remis presei.

Ministerul Educației a solicitat inspectoratelor școlare județene informarea la timp a părinților, elevilor și cadrelor didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispoziție, cu privire la decizia de suspendare a cursurilor.

Totodată, MENCȘ precizează că va reveni cu o nouă centralizare la ora 14,00 și 16,00, pe măsură ce Colegiile prefecturale din celelalte județe afectate de ninsori și viscol decid asupra suspendării cursurilor.


UPDATE ORA 12.02 Cursuri suspendate luni în București, Ilfov, Călărași și Ialomița

Inspectoratele școlare din București, Ilfov, Ialomița și Călărași au anunțat, până în prezent, că școlile și grădinițele vor avea cursurile suspendate luni, a declarat pentru AGERPRES ministrul Educației, Adrian Curaj.

„La momentul acesta, Ilfov, Călărași, București și Ialomița suspendă luni cursurile. Dâmbovița, Buzău, Galați și Dolj au întâlniri ale comitetelor pentru situații de urgență în cursul zilei”, a afirmat ministrul.

Referindu-se la universități, Curaj a spus că majoritatea acestora sunt în sesiune.

Potrivit unui comunicat de presă al MENCȘ, în celelalte județe din țară afectate de căderile abundente de zăpadă și de viscol, deciziile privind susținerea orelor de curs vor fi luate în această după-amiază, în cadrul colegiilor prefecturale.

Ministerul Educației precizează că hotărârea privind susținerea ori suspendarea cursurilor trebuie să țină cont de evoluția vremii și de siguranța elevilor și a profesorilor, precum și de asigurarea condițiilor proprii desfășurării orelor de curs.

De asemenea, MENCȘ afirmă că este în permanentă legătură cu inspectoratele școlare din teritoriu și va reveni în cursul acestei zile cu informații, în funcție de evoluția punctuală a evenimentelor.

„Majoritatea universităților sunt în sesiune, iar cele care nu sunt în sesiune au fost contactate să ne transmită ce decizii iau. Vor veni cu informații clare”, a mai spus ministrul.


UPDATE ORA 11.14 Cursurile în școlile și grădinițele din București și Ilfov vor fi luni suspendate

Cursurile în școlile și grădinițele din București și Ilfov vor fi luni suspendate, anunță Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, duminică, pe pagina de Facebook.

„Inspectoratele școlare județene București și Ilfov au decis suspendarea cursurilor pentru luni, 18 ianuarie 2016, din cauza condițiilor meteo nefavorabile”, afirmă sursa citată.


ORA 10.56 IȘMB: Școlile din Capitală își suspendă luni cursurile

Elevii din Capitală nu vor merge luni la școală, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, șeful Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Ionel Florian Lixandru.

„În urma discuțiilor cu prefectul municipiului București, am hotărât să suspendăm cursurile pentru mâine”, a afirmat inspectorul general școlar.

SURSA:AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *