ASOCIATIA CULTURALA TONIC PRODUCTIONS

,, CÂND OAMENII NU POT ZAMBI, DĂRUIEȘTE-LE TU UN ZAMBET!”

actiuni socialeActualitate

Campania umanitară :AJUTA-MA SA AM PROPIUL MEU GHIOZDAN DE SCOALA”

                                                    12august – 10 septembrie 2021 

Înainte de începerea noului an școlar, Asociaţia Culturala Tonic Productions organizează o nouă campanie umanitară, “AJUTA-MA SA AM PROPIUL MEU GHIOZDAN DE SCOALA”, prin care îşi propune să strângă donaţii pentru 200 de copiii din clasele I-VIII, din Bucuresti si imprejurimi. Campania se derulează între 12august – 10 septembrie 2021 iar coletele cu rechizite pot fi expediate sau aduse la sediul ACTP din strda Livezilor nr 50 sector 5 Bucuresti. 

Campania își propune să asigure accesul la educație prin furnizarea de rechizite necesare la debutul anului şcolar, să reducă abandonul școlar  datorat dificultăților materiale și să crească încrederea și stima de sine a copiilor, prin facilitarea unui început de an şcolar în care să nu resimtă grija sau jena de a nu fi în rând cu ceilalți. 

La nivelul statelor UE, copiii din România sunt în cea mai gravă situație în ceea ce privește sărăcia sau excluziunea socială pe bază de vârstă sau gen (36,1%), conform Eurostat.  

Pentru îmbunătățirea viitoarelor condiții de viață ale copiilor, este necesar ca aceștia să aibă parte de educație, iar sărăcia este principalul factor care îngreunează accesul și calitatea actului educațional. Impactul sărăciei asupra procesului educaţional se reflectă şi în rezultatele obţinute la Evaluarea Naţională .   

Pentru familiile afectate de sărăcie, lipsa posibilității de a face față cheltuielilor necesare participării școlare expune copiii riscului de abandon școlar. Deși legea prevede gratuitatea învățământului public, realitatea ne arată că părinții trebuie să facă față unor cheltuieli strâns legate de școlarizarea copiilor lor. Fie că este vorba de uniformă, manuale alternative, rechizite, fondul clasei și cel al școlii, transportul spre și dinspre școală, costurile „ascunse” ale învățământului reprezintă obstacole greu de depășit în calea dreptului la educație al tuturor copiilor, dar mai ales al celor din familii afectate de sărăcie. 

 Website: www.tonicproductions.ro 

Coordonator campanie:  Florian Bucur 

·         Telefon :0769749910 

·         E-mail : asociatiatonicproductions@gmail.com 

Despre Asociaţia Culturala Tonic Productions:  

Asociaţia Culturala Tonic Productions este o organizaţie non-guvernamentală din România, care îşi asumă misiunea de a readuce EDUCAŢIA în prim-planul copiilor şi tinerilor. Considerăm că educaţia este fundaţia unei societăţi sănătoase, echilibrate şi libere. Sprijinim educaţional şi social copiii şi tinerii aflaţi în situaţii de risc, încurajându-i totodată să devină parte activă la propria lor dezvoltare. 

Cu respect

Florian Bucur

Presedinte ACTP

0769749910