ASOCIATIA CULTURALA TONIC PRODUCTIONS

,, CÂND OAMENII NU POT ZAMBI, DĂRUIEȘTE-LE TU UN ZAMBET!”

Actualitate

Bostan: Lipsa unei legislații pe securitatea cibernetică duce la nerespectarea drepturilor constituționale ale cetățenilor

BOSTAN2

Ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, consideră că lipsa unei legislații în domeniul securității cibernetice contribuie la nerespectarea drepturilor constituționale ale cetățenilor.

„Cum poate statul român să garanteze respectarea dreptului fundamental al cetățeanului privind secretul comunicațiilor în lipsa unei legislații care să oblige furnizorii de servicii să respecte niște criterii minime în securitate? (…) În acest sens, lipsa acestei legislații și acestor reglementări de securitate cibernetică concură în mod direct, de fapt, la nerespectarea drepturilor cetățenilor exprimate în Constituție”, a spus Bostan, la Palatul Parlamentului, în cadrul unei dezbateri despre securitatea cibernetică.

El a explicat că internetul este un spațiu fără granițe, unde toată lumea poate interacționa, problema securității cibernetice fiind, din acest motiv, una globală.

„Este evident pentru oricine — internetul nu are granițe în momentul de față. Discutăm de provocări extrem de importante, ești vecin cu toată lumea, poți interacționa cu toată lumea. Este o problemă globală și aș vrea să mă opresc la importanța cooperării cu toți aliații noștri”, a precizat ministrul.

SURSA: AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *