ASOCIATIA CULTURALA TONIC PRODUCTIONS

,, CÂND OAMENII NU POT ZAMBI, DĂRUIEȘTE-LE TU UN ZAMBET!”

Actualitate

Alarmă pentru BNR: Hackerii au atacat o nouă bancă centrală, după atacul asupra Greciei

HAC

Avertisment pentru BNR. oricând se poate întâmpla şi în România. Banca unei ţări din Europa a fost atacată de către hackeri.

Pagina de Internet a Băncii Centrale a Ciprului a fost supusă unui atac informatic, la câteva zile după ce grupul de hackeri Anonymous a lansat un atac similar asupra Băncii Centrale a Greciei. Un purtător de cuvânt de la Banca Centrală a Ciprului a confirmat vineri că pagina de Internet a instituţiei a fost victima unui atac informatic de tip „denial-of-service”. Purtătorul de cuvânt nu a precizat când anume a avut loc atacul, dar mai multe portaluri online din domeniul securităţii informatice susţin că atacul a avut loc joi, anunţă jurnal.md.

Marţi, pagina de Internet a Băncii Centrale a Greciei a fost ţinta unui scurt atac informatic al grupului de hackeri Anonymous, care nu a provocat însă niciun fel de pagube. Deocamdată nu este clar dacă grupul de hackeri Anonymous este şi în spatele atacului asupra Băncii Centrale a Ciprului însă într-un mesaj publicat pe Youtube, reţeaua de hackeri Anonymous avertizează că atacul de asupra Băncii Centrale a Greciei „marchează debutul unei campanii de 30 de zile de atacuri împotriva site-urilor băncilor centrale din întreaga lume”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *